Activiteiten

Al zo'n 40 jaar maak ik muziek. Na een paar jaar vergeefs op orgelles te hebben gezeten, schafte ik op mijn veertiende van mijn krantengeld een gitaar aan, en leerde mezelf spelen. Op mijn zestiende schreef ik mijn eerste liedje.

De afgelopen jaren trad ik op in vele verbanden en onder vele groepsnamen. Zo deed ik afgelopen jaren onder meer  mee aan:

Mannenzanggroep Springtide: gitaarbegeleiding bij een in hoofdzaak Iers liederenrepertoire. Zie Springtide

RoAnplusH: gitaar en zang in dit trio met Robert van Gemert (viool) en Annette de Haas (zang en accordeon). Repertoire van gypsy, licht klassiek tot folk en Oud-Hollands.

Doucemé: gitaar en zang in duo met Annette de Haas (zang en accordeon). Repertoire: licht sentimenteel van smartlap tot jaren zestig-pop. Accent op historie van het Nederlandse lied.

ZEPMusic: ZEPmusic is een netwerk van enthousiaste songwriters die samenwerken en elkaar helpen bij het schrijven, uitwerken en produceren van muziek in uiteenlopende genres. Afhankelijk van ieders talenten en mogelijkheden levert iedereen bijdragen. De beste en leukste songs werken we uit tot demo-CD.

Theatermuziekgroep De Weduwen: gitaarbegeleiding bij een repertoire van Nederlandstalige liederen, deels met eigen teksten, op een vrolijke en uitdagende manier vorm gegeven. Zie De Weduwen 

 Palaver: Eigen Nederlandstalige teksten op eigen muziek, of als hertalingen min of meer bekende klassiekers. Trio met Rozella Oostveen en Anne Luc van der Vegt..

 

Op verzoek maak ik ook teksten voor anderen. Dit kan in de vorm van een oorspronkelijk idee, waar later muziek op wordt gemaakt, of als oorspronkelijke tekst op een bestaande melodie, of als (h/v)ertaling van een buitenlandstalig lied. Zo bevatte het theaterprogramma van Micheline van Hautem en Erwin van Ligten 'Creme de la creme' vier tekstbijdragen van mij. Dit programma liep in oktober en november 2012 in 23 plaatsen in Nederland, zie www.michelinemusic.com.

 

 

© 2021 Harry Boukes, geohydrologie en muziek.